Modellen

Wij vertellen je graag alles over de drie fantastische modellen X-line, SteelDrop, en SimpleDrop.

Wat betreft de looks zijn het totaal verschillende modellen, maar wat betreft functionaliteit, opties, en afwerking zijn voornamelijk de X-Line en SteelDrop herkenbaar twee modellen van dezelfde fabrikant Lifestyle Camper. Voorzien van bijvoorbeeld een compleet tweepersoonsbed, koelkast, gasfornuis, wasbak, televisie en audiosysteem, verlichting, douche en vele andere opties hoeft het je tijdens de reis aan niets te ontbreken. 

Naast de X-Line en SteelDrop modellen, is er nu ook een budgetmodel, de SimpleDrop, toegevoegd. De SimpleDrop heeft een basisafwerking en is uitgerust met enkel een basisuitrusting. Echter is ook deze camper trailer uit te breiden met diverse opties en accessoires. 

Lifestyle Camper: X-Line

Dé trailer om buiten de gebaande paden te reizen. Avontuur, spannende en uitdagende ritten, genieten van de vrije natuur, kamperen, en toch comfortabel reizen. Met de X-Line Lifestyle Camper bent u klaar om naar uw droombestemming af te reizen en te genieten. Of u nu alleen reist of met uw gezin, deze trailer biedt vele mogelijkheden. Deze compacte camper trailer kan voorzien worden van offroad banden en onderstel. De robuuste Line-X buitencoating zorgt voor een geïsoleerde en krasvaste buitenwand. De trailer weegt in de basis slechts 600 kg en kan dus door bijna elke auto getrokken worden.

De unieke punten op een rij:

 • Type: avonturier, rondreizen, natuurliefhebber, offroad rijden, bergbeklimmer, visser, jager…
 • De X-Line is geschikt als offroad-camper trailer.
 • De X-Line trailer is verkrijgbaar met een offroad chassis en standaard chassis.
 • Line-X buitencoating zorgt voor krastvaste, geïsoleerde buitenwand, en voorkomt waterlekkages.
 • In alle RAL kleuren verkrijgbaar.
 • Stoere velgen en offroad banden.
 • Toegestane totaalgewicht 750 kg.
 • Ook verkrijgbaar met kenteken en max totaalgewicht 1000kg.
 • Kan in normale garage geparkeerd worden, L/B/H: 4000/1950/1850 mm.

Lifestyle Camper: SteelDrop

Dé camper trailer om mee te nemen naar uw droombestemming. Dit teardrop model staat voor hightech in een retrolook jasje. Bent u een natuurliefhebber, strandgast, citytourer, roadtripper of…. dit model is geschikt voor elk gewenst avontuur. Of u nu alleen reist of met uw gezin, deze camper trailer biedt vele mogelijkheden. Het is een compacte trailer maar van alle gemakken voorzien. De Steeldrop kenmerkt zich door de geïsoleerde geborstelde rvs buitenwand. Door deze rvs buitenwand lijkt de camper trailer op te gaan in de omgeving. Met een gewicht vanaf slechts 500 kg kan deze camper trailer door vrijwel elke auto getrokken worden.

De unieke punten op een rij:

 • Type: natuurliefhebber, strandgasten, citytourer, roadtrippen…
 • Hightech met een retrolook.
 • Geïsoleerde, geborstelde RVS buitenwand.
 • In de basis vanaf slechts 500kg ,kan door vrijwel elke auto getrokken worden.
 • Toegestane totaalgewicht 750 kg.
 • Ook verkrijgbaar met kenteken en max totaalgewicht 1000kg.
 • Kan in normale garage geparkeerd worden, L/B/H: 3500/1950/1700 mm.

Lifestyle Camper: SimpleDrop

Zoals de naam al doet vermoeden, is de SimpleDrop de budgetversie van Lifestyle Camper. De camper trailer bevat de basisuitrusting die u nodig heeft voor een ontspannen reis. Door gebruik te maken van basis afwerking, materialen, en accessoires, is de instapprijs aanzienlijk lager. U kunt dus zelfs met een kleiner budget toch uw droom van een eigen camper trailer waarmaken. Bent u een natuurliefhebber, strandgast, visser, jager, of… dit model is geschikt voor elk gewenst avontuur. Of u nu alleen reist of met uw gezin, deze camper trailer biedt vele mogelijkheden. De SimpleDrop kenmerkt zich door tweeledige buitenwand. De bovenkant bestaat uit polymeer waterdicht membraan, en de zijkanten bestaan uit aluminium composiet panelen. Met een gewicht vanaf slechts 550kg kan deze camper trailer door vrijwel elke auto getrokken worden. 

De unieke punten op een rij:

 • Type: natuurliefhebber, strandgasten, jagers, vissers, roadtrippen…
 • In de basis vanaf slechts 550kg, kan door vrijwel elke auto getrokken worden.
 • Aluminium Composiet zijkanten in diverse kleuren verkrijgbaar.
 • Toegestane totaalgewicht 750kg.
 • Ook verkrijgbaar met kenteken en max totaalgewicht 1000kg. 
 • Kan in normale garage geparkeerd worden, L/B/H: 3500/1950/1700 mm.

Veelgestelde vragen

Zit jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

De levertijden van de Lifestyle Campers zitten op dit moment op 8 weken.

Mocht u te laat zijn met bestellen en eerder in het bezit willen zijn van een Lifestyle Camper, informeer dan bij ons naar eventuele actuele voorraden. Een voorraad model kan over het algemeen sneller afgeleverd worden. U zit dan echter wel vast aan de opties en accessoires waarmee de voorraad camper trailers op dat moment zijn uitgerust. Wij kunnen bij een voorraad model geen aanpassingen meer doen aan deze opties en accessoires. 

Ja. De camper trailers zijn voorzien van een officiële Europese Typegoedkeuring en worden altijd geleverd met een EC (Certificate of Conformity) en typeplaatje. Elk onderdeel afzonderlijk komt ook uit de EU of is voorzien van Europese Typegoedkeuring.

Ja, dit is mogelijk. Standaard worden de camper trailers geleverd met een maximum toegestane gewicht van 750 kg (categorie O1). Dit betekent dat het totaal gewicht van de trailer niet hoger mag zijn dan de 750 kg. De trailer mag dan met een witte kentekenplaat gereden worden en een E-aanhanger rijbewijs is dan niet noodzakelijk. 

De trailers kunnen ook voorzien worden van een hoger toegestane gewicht (categorie O2) van maximaal 1000 kg of zelfs 1300kg (met het KNOTT chassis met onafhankelijke wielophanging).  Zodra de trailer bij ons in Nederland aankomt kunnen wij bij de RDW een kenteken aanvragen. Wanneer uw combinatie (auto + aanhanger) onder de 3500kg blijft heeft u nog steeds geen E-aanhanger rijbewijs nodig. Wanneer de combinatie zwaarder is dan 3500kg heeft u wel het E-rijbewijs nodig. Wanneer u wel of niet in het moet zijn van een geldig E-rijbewijs kunt u vinden op de site van de Rijksoverheid. 

Let op, het is van belang vooraf, bij bestelling van de trailer, direct aan te geven met welke gewichtscategorie u de trailer wilt laten registreren zodat de trailer geleverd kan worden met de juiste typeplaatjes en EC document. Achteraf is deze registratie helaas niet meer te wijzigen.

De camper trailers worden verkocht met een garantieperiode van 24 maanden. Echter bestaan er uitzonderingen op dit termijn met een kortere (zoals bijvoorbeeld slijtage delen) of langere garantieperiode (zoals bijvoorbeeld de Line-X buitencoating). Het complete garantievoorwaarden boekje krijgt u meegeleverd met de Lifestyle Camper. 

Onder de garantie vallen gebreken die binnen de garantieperiode zijn ontstaan of gebreken die niet waarneembaar waren bij de aankoop. Het moet gaan om een gebrek. Met andere woorden: het onderdeel is kapot en voldoet niet meer aan de norm die de fabrikant heeft voorgeschreven. Bij slijtage van een onderdeel dat nog binnen de norm valt, is er geen sprake van een gebrek. Een onderdeel kapot gegaan door onjuist gebruik van het betreffende onderdeel is geen gebrek en valt buiten de garantie. Bij twijfel over hoe een onderdeel te gebruiken adviseren wij u vooraf altijd contact op te nemen met ons of het instructieboekje/gebruiksaanwijzingsboekje te raadplegen.

Wij hebben op dit moment geen modellen ter beschikking voor de verhuur. 

Uiteraard begrijpen wij dat de wens bestaat een Lifestyle Camper eens te proberen voordat u over gaat tot eventueel koop. Voor het huren van een X-line Lifestyle Camper kunt u terecht bij Ron en Karin via www.lekkergroenreizen.nl

Zij zijn in het bezit van een stoere X-Line Lifestyle Camper voorzien van diverse accessoires. Deze bieden zij te huur aan en delen ook graag hun ervaringen met u.